15 dic 2006, 12:41

Събуди се! 

  Poesía
714 0 4
Мъгла обвива мъката като в пашкул,
пашкул студен и мрачен, непрозрачен...
Светът простенва от абсурд,
тролеят злобно скърца,
лица, загубили надежда и любов,
очи помръкнали в борба за залъкът корав,
вратата канцеларска скърца,
в главата параграфи се боричкат, 
сърцето студ обгръща и
мъката, и самотата, тревогата, войната...
Глад, бедствия, печалби...
Кошмарен сън поличби страшни ни вещае...
Кошмарен сън в мъглата на безвремие протяжно
шепти в ушите заклинания враждебни...
Стани, юнак балкански, събуди се!
С народа на борба вдигни се!

© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??