26 ene 2017, 16:03

Съдба 

  Poesía » Verso libre
569 0 0

Нежелано роден,
на света подарен,
самотен, смутен,
живял сам ден след ден. 

Момчето самотно,
търсещо дом,
търсещо нещо любовно,
но претърпяло тежък погром.

Ех, какво да ви кажа,
това е просто съдба,
живот, изпълнен с тъга,
без любов, без малките неща.

И да, човек трябва да е позитивен,
да бъде смел и конструктивен,
да гледа с добро към живота,
а с усмивка да посреща съдбата жестока.

Но ето го нашия герой,
гордо застанал, надал славен вой,
седи и посреща съдбата,
с усмивка, с щастие да отбягва тъгата.

Хора, вземете пример от него,
дръжте се гордо, дръжте се смело.
Тъгата посрещайте с усмивка,
съдбата променете с една лека извивка.

© Атанас Дизов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??