Отеква гръм, свистят ракети,
рушат се сгради чупят се съдби.
Не можело да бъде в днешно време,
ала войната е на прага ни уви.
И за историята е момента сложен,
а днес изисква тя от нас страна.
Дали диктаторът подкрепа да получи,
или да чуе мощен вик за свобода.
Съдбовен избор не за нас е само,
касае други хора, хиляди съдби.
Ще каже ли дете щастливо утре мамо,
или срените ще вият пак уви.
Отеква грохотът на сградите в Украйна,
плачът на жертвите е в нашите уши.
Дошли са времена за действията крайни,
за да не позволим на луд светът да раруши.
© Петър Петров Todos los derechos reservados