Лицето ти е ярката Луна,
огряла в тъмнината Небосвода!
Гласът ти - за душата ми храна,
на Рая и на Ада пази входа.
Ще бъда там! Но моля те, ела...
Защото няма ли те, ще надвие мрака!
За мене е надеждата една -
Любов една с прегръдка да ме чака.
© Ангел Милев Todos los derechos reservados