Събуди своя кон денят
и взе да го товари
с несвършени неща,
останали след февруари.
Бе малко по-висок
и крачката му – по-широка,
пое уверено в света,
летейки срещу срока.
Да, срокът, знаем, е сълза,
научена да настоява,
че важното е “онова”,
а жертвата си заслужава.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados