Сълзата женска е могъща сила
сломяваща уж силните мъже
"Недей плачи - изричат - мила"
и вече са на колене
загубили се в нейния кристал,
по-слаби от хлапето в спомените...
И всеки мъж (но истински) би дал
най-святото си - славата и ордените,
но да не вижда своята любима
как рони перлите си от тъга,
как болка във очите свои има,
как цяла се превръща във сълза!...
И този стих ще разберат мъжете,
но само истинските, най-коравите от тях,
а също и родените поети,
че женската сълза... е мъжки грях...
11.02.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados