Сълзите стичат се по раната кървяща
и галят я с горещата си длан.
Сълзи, душа, очи пламтящи,
очи и поглед, пълен с плам.
А пламъкът пламтящ тъй лесно се запалва.
Очи без поглед срещат другите очи,
душа, сълза пророни от носталгия
за всичките проронени сълзи.
Със сълзи на очи душата
започна силно да скърби
и топлина сега дарява
на всички капещи сълзи.
Сълзите стапят се по раната кървяща
и галят я с горящата си длан.
Очи със сълзи във душа пламтяща,
а погледът в очите пълен с плам.
© Николай Стойчев Todos los derechos reservados