В одаята стара - сгушена икона.
Стапяща се свещ с бледа светлина,
трепетно я гали и целува лика
чист - на Младенеца с Богородица.
Със забрадка нова мама на колене,
плаче и се моли на светицата,
и на Млада Бога - за сина си роден:
- „Дай му Боже здраве в чуждата земя!”
Плаче и се моли за сина си роден:
-„Дай му Боже сили в чуждата земя!”
Пред Господ и иконата са равни
богат и беден, учен и простак…
Но сълзите на майките отронени,
зорници са - в космическия мрак.
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados
Разплака ме...