10 sept 2024, 23:55

Съм ли, не съм ли? 

  Poesía » De amor
76 4 6

Каквато бях – била съм... И забравена.
Анатема и болка. С порив нов,
когато нямам нищичко за правене –
създавам свят от звуци и любов.

 

Днес друга съм. И мъничко съм същата,
за теб в душата си светулка крих.
Сънувам как с луната ме прегръщате,
живея само в песен или стих.

 

Не съм, не бях... Е, вече съм от кротките,
повярвай ми. Е, все пак не докрай.
Привидно ласкави и меки са и котките...
Съм ли, не съм ли?... Ти ме разгадай...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??