Съмнявай се, във всичко се съмнявай,
фантазия измамна е светът.
В коварните си мрежи ти не давай
душата ти в миг да оплетат.
Претегляй всичко на кантари,
оглеждай го от всякоя страна,
че в този свят и стари, млади
паднали са в плена на греха.
Думите са рибешка примамка,
обещанията - най-добрата стръв.
Като удавници, търсещи сламка,
вярваме в онзи, що пръв
ръка ни протегне, надежда даде ни,
а после я дръпне обратно.
Не вярвай в нищо, съмнявай се в ‘сичко,
е нашето правило златно.
© Или Дадарова Todos los derechos reservados