На пръсти до леглото пристъпи!
Аз няма да се будя! Обещавам!
Глава на моите гърди склони!
Всяка нощ в съня те пожелавам
Липсваш ми! Така ми липсваш ти!
И в нощите когато сам заспивам!
Във сивите ми монотонни дни
когато вместо вино си наливам
във чашата горчивата тъга!
Спомените пак се съживяват
погребани до вчера в пепелта
за миналото днес ни обвиняват!
Грешили сме! В живота е така!
Прескъпо ще платим за всяка грешка!
Така било, така е и сега!
Да се греши това си е човешко!
На пръсти до леглото пристъпи!
Аз няма да се будя, обещавам!
Една целувка ти ми подари,
Не искам сам отново да оставам!!!
03.10.2023 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados