Харесал ме Луцифер – без да ме пита
нахлу във съня ми нощес.
Извади папирус от чанта с ширити
и тресна перото пред мен!
- Продай си душата! Аз зная цената –
ти искаш да станеш поет.
Със мене ще стигнеш ти леко – далеко
ще бъдеш известен навред!
За тебе аз мога да вържа и бога,
и то – за едната душа…
След подписа – всичко ще бъде готово –
за теб ще говори света.
Контракта разгърна, мастило извади,
но… всичко стопи се за миг!
Додето подпиша – петел се обади
и дяволът стана на дим!
Защо не подписах – и днес се терзая?
Защо ми е тази душа?
Тя /казват/ била е билетче за рая,
но нужна е чак след смъртта!
© Георги Todos los derechos reservados