Луна- голяма жълта пита
и бор сребрист в гората - нощен крал.
Щурчета свирят нежно, цяла свита.
Във рай такъв едва ли си живял.
Днес бих могла на карти да заложа,
ако в съня си с мен се понесеш,
ще молиш ангели и дядо Боже,
да бъде вечно...Ала пълен леш
настава. Нощта към края си отива.
Макар небето още с цвят е сив гранит.
Очи отварям. Спала съм на криво
Ти как си? Също? Ти си като бит?
© Ирен Todos los derechos reservados