Прелитат помежду им
тъмни искри -
отблясъци на отминали чувства.
Имало е гняв и сълзи,
и безпомощност, тънка,
като крехък лед
над дълбока вода.
Изпепелявали са до дъно.
Но в тях още тлее
въглед под листопада:
ни вражда, ни омраза.
Само това чувство -
съперническо и диво
в два тайна свята.
© Цветана Качерилска Todos los derechos reservados