Съпротива
Не прощават годините
и косата сребрее.
Ето, бръчици фини
върху кожата сее.
Старостта е на прага -
блъска, вика и чука
и към мене протяга
озлобено юмрука.
Аз все още се дърпам
и залоствам вратата,
ала вече и сърбам,
без да искам, чорбата.
Знам, със нея накрая
под ръка ще се хванем,
и в посока "безкрая"
ще побиеме знаме!
© Пенка Войнова Todos los derechos reservados