... Не сме се обаче договаряли,
при старите си вещи да слагаш сърцето ми...
Забутах сърцето си в ъгъла,
заврях го в кутийка една.
Кашонче протъркано старо.
И лепнах го с тиксо,
да не бъде отваряна кутийката малка
с безброй петна.
Червени цветчета
бях нарисувала още от малка,
когато вярвах в любовта.
Кутийката беше
от лъскави черни сандалки.
Отдавна изхвърлих ги аз, но кутийката малка запазих.
И дом я направих за свойто сърце...
© Мони Todos los derechos reservados