/ на бездомните кучета /
Разкажи ми за своите дни,
не с думи, с поглед кажи ми!
Знам, навярно си имал мечти –
топъл дом и стопани любими!
Притъмнява – и май ще вали!
Ти отново ли там ще нощуваш,
върху купчина мокри дъски
и навярно хляб ще сънуваш!
А сърцето ми – то е приют,
има място за всички бездомни!
Някой ден пак ще мина отту̀к,
дотогава, прощавай и сбогом!
© Руми Todos los derechos reservados