14.07.2019
Съседа на етажа....
От известно време много съм нещастна...
Не ме мъчи болест, а мисъл порочна!
Да си кажа право-малко е опастна-
да не си докарам някоя беля по-точно!...
Май взе да ми харесва съседа на етажа!!...
Не,че е красавец или първа младост!
Нека за достойнствата му тука ви разкажа
и вие да изпитате и капка от мойта радост...
Отвори ли ми ранно утро слънчев лъч очите-
наситен дъх парфюмен довява се отвън
и той по-силен е дори от този на липите!-
съседа се избръснал и окъпал във парфюм!
А после на филийки пържени...хм..апетитно!
Пак той,че толкова жена му ги обичала!...
Мислила е ,значи,тя и доста перспективно,
кога за цял живот във него се е вричала....
На пазар ще тръгне,пътьом и боклук изнася...
Някога и моя вземе.За мен,обаче е услуга!
Бърза да се върне,в шляене не се унася,
че е грижа "негова" и обяда аламинутен...
Килимите пере.прозорци мие-има сила мъжка!
Дискретно и към моята особа поглед хвърля!
Започна пък от него мен силен ток да тръшка!
И...завист към жена му душата ми обгърна..
Глези я човекът,нали за цял живот му е жена!
Но защо съпругът ми не постъпва тъй със мен?
Казва ми да съм доволна- имам много свобода-
свърша ли си работата -мой е този ден!!..
,
Защо о,Боже, ме дари с михлюзина Генади?
Красавец е,но наготово чака!Тъй са го научили!
Ни комплимент ми прави,ръце от джоб не вади!
Да готви?Да пере ?На сън поне да би се случило!!
Дали е грях?Но и да вярвам - пожелах съседа!
И виждах и усещах как погледът му ме "целува"
Фантазиите и мислите ми даже по-далеч отведе-
във манастир ще ида,там грехове лекуват....
Веднъж,но да ми се опростИ грехът,та после пак
със чиста съвест или във някой миг отчаян
да пожелая тоя или друг съсед!Да кажа "щрак"
и той да се яви ,но на явЕ,не виртуален!!...
Амин!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Как го "напипа" тоя стих, Мария?!...Имаш много да наваксваш, щом е за настроение....моите са почти все такива/с извинение за самооценката!/