на Морган Скот Пек,
автор на "Изкуството да бъдеш Бог"
Няма утре и вчера - има само сега,
не очаквай мига си - улови го с душа...
той е всичко, което животвори света -
пие болка от рани и солù радостта...
Руква сам смеховете - гърло свил в твоя дъх,
думи хвърля - комети, чувства къса - до кръв...
не ти дава надежда, не задъхва мечти -
той е птица в небето, гребен, бялнал вълни...
Той е звън на целувка, и космически блик,
стон на времето, удар - преродил се във вик...
светлина във очите, отрептила дъга,
ореол на сълзата, уловила нега...
И внезапно отлита - кръговратно перце
във размаха на вечните, неуморни криле...
Вземай - давайки, бързо - няма друг, разбери...
Не си спомняй, не чакай - твоя миг сътвори...
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados