Съвестта ми не спи.
Съвестта се съмнява.
Съвестта не мълчи.
Съвестта обвинява.
Съвестта ми крещи.
Съвестта се бунтува.
Как ли с мръсни пари
съвестта се купува...
Вечно будна тревога...
Така трябва да бъде!
Съвестта и без тога
безкомпромисно съди...
© ВАНЯ СТАТЕВА Todos los derechos reservados