Перото си е гъдел (Надутият поет )
карикатура - Смешко
Съветите на д-р Тоноф
Както казах вече -
трябва да отслабна малко.
Написах стих хумористичен,
но неразбран останах, жалко.
Само добрия доктор Тоноф,
този отзивчив човек,
над проблема ми се той замисли
и ми предложи супер лек:
- От олиото ти ще се лишаваш,
хляба ще заместваш със картофи,
стомаха трябва да щадиш
и манджите съвсем да промениш!
Сладкото веднага забрави,
с алкохола раздели се със замах
и за твоите излишни килограми
ще настъпи, знай, тотален крах.
Но недей забравя ти да идеш,
при колега друг - специалист -
диета точна да предпише
и да даде рецептен лист.
Такъв съвет аз търсех тука,
от отговорен и добър човек,
а не всички да ми се присмивате
и стихове да ми изпращате за лек!
п.п. Благодаря на Смешко за предоставената карикатура!
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados