6 sept 2015, 14:09  

Съвършената Ева 

  Poesía
610 1 11

Съвършената Ева
===============

Тя е истинска котка по нрав (своенравно-гальовна)
и минава през хищните погледи с дъх на пожар.
Под шпалира от кестени вече сезонът е ловен,
в тази рокля от слънчев сатен красотата е дар.


Разтуптяват по пътя ловците сърцата си жадно,
заредени с куршумена страст отлежавала в спирт.
Но в нозете им празните думи неслучени падат,
недокоснали плячката в тъй примитивния флирт.

 

И по малката улица тихо се ронят въздишки,
като есенни пъстри листа образуват килим.
Тя минава по него щом вятърът вдигне афиша
и от кръшната нейна снага чак в гърдите боли.

 

Тази вечер в кварталното кино мъжете по мръкнало
съвършената Ева делиха. И осъмнаха в кръчмата.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??