Съвършенство
От дълго време все се питам
какво е Съвършенството?
Откак родил се е човекът,
заложено е то в душата му.
Светът така е устроен
от своето начало,
че съвършена е природата
и всичко в нея е хармония.
Редуват се сезоните във времето
и сменят се денят с нощта,
река тече от извора надолу
и влива се в огромното море.
От изток слънцето изгрява
и винаги на запад то залязва,
на юг отлитат птиците през есента,
отново връщат се през пролетта.
Но съвършени ли сме ний - Човеците?
И честни ли сме помежду си
в нашите взаимоотношения
и в общуването помежду си.
Стремим ли се да бъдем чисти
с душите си и със сърцата,
с помислите си и с делата
да търсим ние красотата.
А всеки, щом се е родил,
щастливи дни очаква той,
и търси по-прекрасен свят,
но съвършени само са мечтите!
© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Todos los derechos reservados