Невидимо присъствие на светове,
отвъд съзнатото и въпреки разумното,
ти брулиш като есен плодове,
от болки натежали до безумие
и като ураган връхлиташ мислите,
стихйино, бедствено до дъно...
И сякаш ме потапяш в чернилката,
за да премине като кръв по вените
и после да се съзидая, нова
по-силна или навярно просто себе си.
Понякога се питам има ли
едничката надежда да се скрия
и да остана защитена в страховете си
и във бариерите на раните от някога?!
Но просто чувствам те като пирони във дланите,
които ме задържат на разпятието
и само волята и вярата в доброто,
което притежаваш в душата си
ме карат да направя още вдишвания
и да се върна уморена във ръцете ти.
И ако трябва да съм съвършено честна
понякога гнева ми носи твойто име
и думите ти като чукове рушат
берлинските стени на колебанията.
Един такъв – до черно честен
като кафе без захар в 5.30...
Гласът ти се превърна в стенание
отекнало в хралупите на мислите
и сякаш си ми съвест или съдник
извадил наяве от всички истини...
Онези трудните, от времето на болката,
която днес превърнах в дива ярост...
И знаеш ли, единствено не казано
което настани се по между ни
е, че ми липсваш, без да си ми онзи
като мигрена натежал във слепоочието
и знае всичките ми трикове за скриване...
Така ми липсваш, най – обикновен,
със който да си купим Рафи
и да обсъждаме косите на идиотите.
© Евгения Илиева Todos los derechos reservados