Кутийка от пластмаса и стъкло,
предаваща твърдения и свади !
Описваща и зали и площади ,
махленщини и люде с потекло !
Тя ежедневно,ежечасно е креслива
чрез кабел до контакта с електрони-
противно на физичните закони
безброй съдби през нея ще са живи !
Тя ни вменява мисления разни -
за този или онзи , с минус или плюс !
Способна е да ни внуши душевен трус -
в едно - и политика , и реклами празни !
Накуп - древна История с Последни Клюки
Бразилски сериали и Световни Кино-Хитове!
Как нейде - разгадават стари митове,
природни излети и късчета Наука !
Сервира ни и Радости и Скърби !
До Просяка - Персоната в кресло ...
Кутийка от пластмаса и стъкло -
без тебе днеска - хората са мъртви !
© Момчил Манов Todos los derechos reservados