Пролетта прелитна като птиче
над селца и планини...
родена с първото кокиче
днес липов цвят ни нарои.
В очакване на знойно лято
мечтания навред звънтят.
Сред златни ниви, пребогато
синчец до макове растат.
А някъде в простора светъл
огрян с неземна красота
човешки взорът е загледан
с едничка тайна: "Свобода!"
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados