29 jun 2012, 23:26

Тайно послание 

  Poesía
687 0 1

Тайно послание

 

 

Очи от лед и огън,

борещи се с кървави сълзи.

Очи от шепот, вопъл...

Търсещи от вечер до зори.

 

Очи все тъй тъмни и така потайни,

разкриващи смъртта, но криещи живот.

Очи от пареща надежда, топлина,

но прокълнати от вечно тегнеща тъма.

 

Очи, показващи любов безумна,

но умеещи да мразят те дори.

Очи, обичащи така жестоко,

че от това те чак боли.

 

Очи, разкриващи поля безкрайни,

но чезнещи в бездънен ад.

Очи, отразяващи безкрая,

криещи безгласност, храм познат.

 

Две очи, показващи всевишен дълг,

но погубващи душа безвярна.

Очи разкъсвани между нежност и безмилостния сърп,

искащи един живот изпълнен с вяра.

 

Две очи спотайвани сред милост,

но убивани от черна, пламенна омраза.

Очи, погубващи безжалостно духa,

но пазени от вечно нежната омая.

 

Очи от огън и от лед,

обречени на вечна самота...

Очи, бленуващи за теб –

обещават да обичат след смъртта...

© Криси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ах, тези очи... Колко много мъка и красота има насъбрани в тях... Много прегръдки и поздравления!
Propuestas
: ??:??