Така не ти простих за тишината,
с която ме научи да живея.
Уютно бе ми долу на земята –
наместо горе с птиците да пея…
Така не ти простих за самотата,
с която ме остави да умирам.
Вечер само късно в празнотата –
се научих рани да събирам…
Така не ти простих и за лъжите,
които ме превърнаха в лъжкиня.
Душата ми облякоха сълзите –
захвърлена сама насред пустиня…
Така не ти простих за тишината,
боядисала сърцето ми във синьо…
© Силвия Йорданова Todos los derechos reservados