12 oct 2010, 15:29

Така съм свикнал 

  Poesía
586 0 4

Така съм свикнал!
Да разяждам пламъка
и да проклинам мъртвото безвремие.
Поверието,
че луната страда по нощта,
граничи
с непредсказаната лудост,
щом утрото закусва самота
и свети отразено в себе си.
Развявам тишината като знаме,
а нищото ме гледа смаяно,
свирепо.
Ехото ми сочи мелници,
с които да се бия,
но знам,
че истината не търпи сражения.
Отглежда гълъби,
които пуска да летят във мислите
с маслинни клонки.
Така съм свикнал!
Да се вслушвам в себе си,
а кръговратът, в който се въртя,
за този свят
е само малка точка.
Нима съм атом,
който ще избухне
и ще превърне точката във прах?
Живея да открия тази истина.
Не се заключвам във килията с въпроси:
Докога ще бъда тук?
Защо живях?...
Така съм свикнал и такъв ще бъда!
Не съм осъден,
затова съм сам!
От мойта жар ще пари битието!
Създадох я, за да горя,
когато си отида!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??