27 mar 2010, 10:09

Такава... 

  Poesía » Otra
592 0 9

И ето ме – пред теб стоя – прозирно гола,

дори със истини не съумях да се прикрия.

Eдва ли някога такава си ме искал,

но аз реших такава да ме имаш.

 

Не ме познаваш ли?! Във тез` одежди?

О, моля те! Съвсем забравих...

Във всяко свое чувство си скъперник,

а искаш с мене само да се забавляваш.

 

Не може! Няма как да се получи.

Не ме изнудвай. Няма да прикривам

с илюзии тъй голото си тяло.

Сърцето ми научи се да люби.

Но... някога дори и то забравя.

 

Не казвай само, че те мразя.

Напротив! Затова дойдох такава –

прозирно гола, във воал от грешки,

а истинският сам ме разпознава...

 

И ето ме! Наивна някаква щурачка.

Животът ми на втори план премина.

Ако ме искаш, както подобава,

вземи ме, после ще му мислим...

 

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??