Моля те, Господи, дай ми такава любов:
той – ръката, аз очите да бъда.
Щом се мята от болка ръката,
очите да плачат.
А ръката грижовно сълзѝте им
нежно да трие.
Ще съм истинска, Господи,
ще съм вярна и чиста докрай,
само нека любов като тази,
споходи ме в няколко мига.
И ще легна в пръстта
без да търся мечтания Рай,
само тази любов ще ми свети
и тя ще ми стига.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados