Все питаш за безсънните ми нощи,
а аз отдавна спрях да ги броя!
Не зная, жива ли съм още –
най-грешната сред грешните в света!
Нозете ми до болка са ранени
но търся своя път за да вървя!
Не ме разпитвай, поседни до мене,
със някой искам днес да помълча!
Такава ме обичай, ако можеш!
Не ме сравнявай с никоя жена!
Дори пред мен небето да положиш,
едва ли ще успея да се променя!
© Руми Todos los derechos reservados