25 ago 2024, 14:06

Такава съм си 

  Poesía » De amor
86 1 2

Такава съм си. Още от момиче.
Там, горе някой тъй ми го е драснал.
Да бъда кротка мога и безстрастна,
ала такава би ли ме обичал?

 

Луна да няма – ще ти я покажа,
ще я рисувам с думи, с ноти, с устни,
ще прелъстя звездите, неизкусни,
та звезден път да плисне на паважа...

 

Защото просто аз съм си такава
и нося лудост – черна или бяла...
Ни помисъл за болка и раздяла...
След мене само светлина остава...

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

...като праг посрещаш ме, когато
ме завеят черни ветрове... Евтим Евтимов
Не бягам. Ветровете ме отвличат
от лоното на будните ми нощи.
Защото с тъмнината си приличаме, ...
  770  17  16 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??