Изтръгната от писъка на времето,
танцува боса с вятъра студен
молитва, потопена в светлото
на тих копнеж, предоблачно смутен.
Затоплила посоките му северни,
прегърнала дъждовния му глас.
Изпила нежността на глътки есенни,
стопи се между ъгъла и нас.
© Геновева Христова Todos los derechos reservados