Изписани, ден подир ден —
страниците на живота.
С любов поетът — променен,
Изплита вярната посока.
Младеж поседнал е във влака,
В ръцете — снимка на любима.
Момче присвива се във мрака,
А вънка вие люта зима.
Вдовицата не сваля шала
За мъж, баща и трима сина.
Девойка тихо е запяла
И багри своята картина.
Дъждът е винаги навреме,
Кажи му — натурален избор.
Сълза докосва малко семе,
Живецът бликва — като извор.
Листото сухо се откъсва, —
то пада, вятъра го носи,
А там земята го прегръща;
И го превръща в дъх от рози.
Щом вие си бурята колкото ще —
туй що е родено, не ще да умре.
© Тихомир Тодоров Todos los derechos reservados