Танцуват нестинарки по жарта
от любовта към тебе, от душата.
И гайди сто звучат сега в нощта,
и трепка в транс гората с планината.
С иконите на вярата в ръце
танцуват нестинарки по жарта
постлана първо от едно сърце,
което в огън силно запламтя.
И болката изгаря без следа
след всяка стъпка мигновено нежна...
Танцуват нестинарки по жарта
с молитвите на влюбеност надеждна.
И гайдите не спират във синхрон...
От изворите приказна вода
потича и отмива жал, и стон.
Танцуват нестинарки по жарта.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados