Тази нощ русалките не спят,
тази нощ ще омагьосват с песен,
скрили тайнствен и неразгадаем свят
във гласовете си чудесни.
Тази нощ русалките не спят
в морето весело си плуват.
Смело приближават към брега,
по пясъка цветя рисуват.
Тази нощ русалките не спят,
а с вятъра се гонят и танцуват.
В очите им звезди блестят
нощта сияйна с тях лудува.
Тази нощ русалките не спят
на жени красиви искат да приличат,
напуснали вълшебния си свят
се учат по човешки да обичат.
13.10.2015г.
Мими Янева
© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados