Сутрин две чаши от вино,
сдвоени в житейски часовник,
показват какво е било, но много детайлно,
тълкуват го като същински съновник.
Две чаши, едната е с твойто червило,
а другата чиста до блясък,
наточена - истинско жило
с нея отпих любовна отрова.
Усещам как пари, гори като огън,
но още май виждам добре
как пада стопена и таз барикада
и изгарям геройски на твоята клада…
© Яни Todos los derechos reservados
Имаш чувство за майтап.