Темида на везната сложи
два свята с различни цветове.
Единият бездушен, празен,
а другият изпълнен с чудеса.
Когато сутрин се събудиш
един от тях си избери,
за да можеш да останеш буден
за утрешните бъдни дни.
Забързан тръгваш в този ден.
Каква ли ще е днес съдбата?
Ръка подал или вяра взел,
дерзал си смело в небесата?
Любов си дал, надежда взел,
добра дума, радост и тревога,
постъпка блага, поглед смел,
изпял си песен, наранил си хора?
А вечер, когато легнеш уморен
Темида пак ще дойде и ще пита:
"Делата ти къде са днес?
На коя везна какво да сложа?"
В съня си там, избираш сам,
коя везна да откачиш,
за да останеш само със една
изпълнена с прекрасни чудеса.
12.11.2019г.
Кети Колева
Разгорещените страсти тук ме провокираха да пусна този стих.
© Кети Колева Todos los derechos reservados