28 jun 2011, 20:55

Терзание 

  Poesía » Civil
703 0 1

ТЕРЗАНИЕ




Ех, Свят – Божествен!
За друг отреден.
Няма покой
за Душата!
Просяче гладно
подминах…
След мен – още

протяга ръката.


Мило и драго
бих дала, но...
Как?
Скитам, без дъх,
от години.
Вие сърцето...
От болка!
И пак – лумват

два пламъка сини.



Моля Те, Боже:
Децата пази!
Бди над душите им
клети.
С тих благослов,
щедро капят
сълзи…
Вместо броени
монети.

© Павлина Стаменова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??