На S.
Три думи и един въпрос.
Би следвало да отговоря мигом.
Но всъщност нямам отговор тъй прост:
... когато в мене болка блика
... когато моето сърце кърви
и като охлюв се е свило;
... когато мисълта във впряг върви
и сякаш не намира сили;
... когато аз представях си едно –
макар да знаех: „Обичта е късна!“...
Днес падна първото зърно
и знак е: нещо ще се скъса.
Боли ме – няма как да скрия?
Че всеки малък разрив е голям...
Ревнува ли се истинска магия?
Не бих могъл аз отговор да дам!
© Живодар Душков Todos los derechos reservados
/ така мисля/