Потърсих сравнения за твоята душа
и с поклон без съмнение ти ги поднасям сега!
Ти май си мрежа от коприна,
реалност си , а не лъжа!
Ти май си лодка за двамина,
гребло на моята душа!
Ти май си искреност и вяра,
даряващ обич и любов!
Ти май си погледа на звяра,
потънал страстно в своя лов!
Ти май рубин си в моите зеници,
изгарящ пламък, огнено небе!
Горяща факла си в ръце на жрица,
топящ се айсберг, къс от кадифе!
Ти май си изтъкана нежност,
сякаш си воал.
Ти май си морската безбрежност,
затуй си моя крал!
© Лидия Todos los derechos reservados