Откри ме и се вдъхнови:
реши, че съм вълнуваща и свежа -
жена, която стихове реди
и бавно те оплита в свойта мрежа...
Откри ме и се събуди
видя с други очи пролетта,
в стомаха ти запърхаха пеперуди,
в главата препуснаха мисли луди...
Откри ме и... засия
като луна над далечен остров
и може би закопня
да танцуваме в пясъка боси...
Откри ме и ме пожела
за себе си...
да ме затвориш в златна клетка.
Не можеш!
Птицата в клетка умира,
повяхва цветето откъснато
А човека - остави го...
ако обича, сам се връща в клетката!
© Ани Атанасова Todos los derechos reservados