* * *
На С.
Ти не си Чарли
и нямаш фабрика шоколадова.
Не приличаш на Боб Марли
- с тая твоя глава ладова,
дето от въшките все те
сърби
- не косата! В главата
гадините-полутонове
гъделичкат, напират
- и ти все чешеш ли, чешеш...
белким изкочи нещо –
понеделнишко; шоколадово...
Като пееш, затваряш очи
- как тривиално звучи!
А от ъгълчетата на устните ти
сякаш тече шоколад
- сладко, черно-горчив лад...
Вдигаш ръка
и раздвижваш пръсти
- виждам - звуците поздравяваш –
и завихряш ветрове гъсти
с тези пръсти.
Завладяваш!
Бургас
02.03.2006 г.
© Авигея Давид Todos los derechos reservados