Лъжеш мен, но дали лъжеш и себе си?
Не, не питам, защо да го правя?
Това са си твоите скелети
от гардероба ти, а там не искам да ровя!
Който гали перото ти ловко
и на думи, е благ и техничен,
ясно е (което е жалко!)
че ще бъде от тебе обичан.
Но горко му на този що мисли, че
ще му бъдат приети словата,
във които не сваля звездите,
а говори критично с устата...
Къф е този - на твойто Величие
да опъва различното мнение?
Заслужава едно - безразличие -
Заслужава бесило, презрение!
Малък гном, нека гние в калта!
На Великите тъй да говори?...
Не целува его, ръка, суета -
Къф е тоя и за кво са бори?
*****
И Великата богиня се изплю,
а после се усмихна, но на тези,
които коленичели, отлично чу,
химни пееха й с поетични песни.
15.11.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
А усмивките лекуват 😊
Затова, ето за финал няколко от меня 😋🤪😂🤪😋