Ти си моят дом
Моят дом е в твоето сърце!
Моят дом е в твоята душа!
Моят свят и моето небе!
Моята жадувана мечта!
Болка си в щастливите ми дни!
Болка си във нощите, в съня ми!
Аз я искам! Нека ме боли!
Някога ще спре ли тя? Едва ли?
Ако бе звезда на небосклона
най-блестяща щеше да си ти!
Ако бе молитвена икона
в тебе ще са моите очи!
Ако беше буря в късна доба,
исках да съм с тебе във нощта!
Там да бъда, в твоята утроба,
и отново пак да се родя!
25.05.2024 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados