Ти виждал ли си лодка
(АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ – БЕДЕН НАРОД)
Автор – Величка Николова – Литатру
Ти, виждал ли си лодка във морето,
сама и малка,
с разпокъсани платна,
обрулвана
от режещия вятър,
подхвърляна от не една вълна?
Таз лодка е Родината ни малка,
вълните – партии: една... подир една…
Ти виждал ли си старец
да трепери
в светъл слънчев ден
от черен глад?
А политиците, строящи ни
химери –
да пушат скъпи пури
с гадна смрад?
Тоз старец е
народът ни измамен,
а политиците – загнила, мръсна
.ад!
( От стихосбирката „Трохата” - 2018)
Литатру
*
© Величка Богданова - Литатру Todos los derechos reservados
бъди щастлив!