Ти за мене си, госпожо мила,
най-красива на света.
Нежна хубост - прелест несравнима
с друга никоя жена...
Ти си роза алено червена,
нежен и разлистен цвят.
Пролет изумрудено зелена,
чуден и вълшебен свят.
Свежо утро румено златисто,
с дъх на цъфнала липа,
синьото небе лазурно чисто -
лъчезарна синева...
Ти си слънце пурпурно лъчисто
в ситни капчици роса -
дивно цвете приказно красиво -
росна момина сълза...
Ти за мене си, госпожо мила,
всичко нежно на света.
С нежна хубост, с прелест си сравнима
с най-красивите неща...
© Христо Оджаков Todos los derechos reservados