29 sept 2015, 17:57

Ти знаеш ли, че те обичам 

  Poesía
736 0 5

Ти знаеш ли, че те обичам
=====================
Потискаше ме есенният дъжд,
щом жадно по стъклата се разплаче.
Но днес видях как ливна изведнъж
и с танца си разсмя едно сираче!


Прегръщаше го с галещи ръце,
изми калта от жалките му дрипи.
А тъжното му ангелско лице
с безброй целувки весело обсипа.

 

Затичаха се после през града —
блажени, триумфиращи и боси.
Най-тъжното детенце на света
любов за малко нямаше да проси.

 

Внезапно осъзнах, че съм сама,
а есенният дъжд зове да тичам,
защото ме очакваш у дома.....
Ти знаеш ли, че много те обичам?!

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??