Като гледах снимките ти чудни -
топлина в душа усетих.
И за спомен мил от очи умни,
що преди съм съзерцавал, се сетих.
И сега, от тез прекрасни изумруди,
що тиха радост ми навяват,
светлина в душа ми се пробуди
и нека пак ме вдъхновяват.
© Георги Todos los derechos reservados